Op 4 mei wordt in Turijn ieder jaar de vliegtuigramp van Superga herdacht. Maar liefst 18 spelers van de Italiaanse landskampioen verongelukten op die donkere dag in 1949 samen met alle overige 13 passagiers toen hun vliegtuig zich in dichte mist in de basiliek boorde. Na de ramp moest de Italiaanse competitie nog worden afgemaakt, maar hoe doe je dat zonder spelers? Torino zette zijn talentvolle jeugdteam in. Tussen zijn werk door als advocaat schreef Roberto Pennino het boek Onsterfelijk Torino. 

Voor zijn boek  dook mr. Roberto Pennino, naast zijn drukke werkzaamheden als advocaat bij LS Liber Advocaten, in de archieven van de jaren veertig. En sprak hij met enkele jeugdspelers van toen op wie ineens de zware taak kwam te rusten om de grote spelers van Il Grande Torino, die als grote broers voor hen waren, te vervangen. En wat te denken van de kinderen van de overleden spelers? Hoe is hun jeugd verlopen zonder de aanwezigheid van hun vaders? Ook zij stonden Roberto te woord en droegen zo bij aan het ontstaan van een aangrijpend boek over de broosheid van het bestaan. Onsterfelijk Torino is op 1 mei jl. verschenen bij de Nederlandse Sportboeken Club en is nu overal verkrijgbaar.

Voor meer informatie Roberto Pennino pennino@lsadvocaten.com

Vraag het ons:


045-5737575