Ivo Sigmond studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam en Utrecht. Eerder voltooide hij de School voor de Journalistiek in Utrecht.

Ivo Sigmond is bij uitstek de autoriteit op het vlak van bestuursrechtelijk strafrecht en de wet BIBOB in het bijzonder. Hij kent als geen ander de standaardredeneringen in BIBOB-adviezen en weet daar mee om te gaan. In veel gevallen weet hij hierbij al in de voorfase te appelleren aan het gezond verstand van bestuursorganen.

Daarnaast heeft hij inmiddels een inhoudelijke en wetenschappelijke voorsprong op andere advocaten bij het gebruik van het EVRM in BIBOB-procedures. Meer dan andere advocaten slaagt Ivo Sigmond er hierdoor in om met name bij de Raad van State, het hoogste bestuursrechtelijke college, nieuwe inzichten ingang te laten vinden. Vanuit het Zuid Limburgse staat Ivo Sigmond ondernemers bij door het hele land.

Post doctorale opleidingen:

Specialisatie Bestuursrecht Grotius Academie
Specialisatie Familierecht VFAS
Specialisatie Arbeidsrecht Grotius Academie
Specialisatie Faillissementsrecht

Merlijn mediation

Rechtsgebieden: Ondernemingsrecht, Horecarecht, Bestuursrecht (wet BIBOB), ambtenarenrecht, strafrecht, Civiel procesrecht.

www.bibob.info

www.rechtswinkel.info