In 2007 begon Ivo Sigmond met een paar websites waaronder rechtswinkel.info. Het doel was om zo laagdrempelig mogelijk mensen een eerste oplossing te geven voor een juridisch probleem. Simpel en recht toe recht aan. De laatste jaren zie je op sites digitale hulpmiddelen komen zoals interactieve formulieren en chatbots. Ik vind het geweldig om ze te maken maar zie toch de nodige beperkingen omdat het in de basis altijd om als dan vragen gaat. Je moet als rechtzoekende een grote hoeveelheid vragen invullen maar komt na de vragenodyssee uiteindelijk terecht bij een standaard en algemene oplossing waarbij je dan je eigen kostenbare persoonlijke informatie moet afstaan en moet betalen voor een standaardbrief. Mensen willen nog steeds hun vraag stellen en daar zo snel mogelijk een to the point antwoord op krijgen. En laten we wel zijn chatbots en online formulieren zijn leuk om te maken en om mee te experimenteren maar het werken er mee leidt toch tot de conclusie dat een deskundig en ervaren mens op dit moment nog sneller en beter adviseert dan welk algoritme dan ook.  

Vraag het ons:

[recaptcha]

045-5737575