Burenrecht

U en uw buren

Problemen met de buren zijn vaak hardnekkig en kunnen ingrijpend zijn. U heeft overlast of wordt in uw eigendom aangetast maar erover praten helpt niet meer. De juridische situatie is hierbij vaak niet helder omdat een bepaalde toestand al lang bestaat, mogelijk verjaring aan de orde is en de rechten en plichten over en weer niet een twee drie helder zijn. 

LS Liber Advcoaten heeft de afgelopen  jaren uitgebreide ervaring opgedaan met alle vormen van conflicten tussen buren.  

LS Liber Advocaten helpt

Bij LS Liber Advocaten staat voorop dat een conflict met de buren zo snel mogelijk moet worden opgelost. Vanzelfsprekend staat minnelijk overleg hierbij voorop maar geldt voor ons dat u niet voor niets een advocaat in de arm heeft genomen. In veel gevallen moet er simpelweg een knoop worden doorgehakt en is het aan een rechter om dat te doen.

Waarom LS Liber Advocaten Heerlen bij problemen met de buren

  • Bij problemen met de buren blijven we niet op ons kantoor zitten. We komen vanzelfsprekend bij u kijken en nemen de feitelijke situatie in ogenschouw. Dat is de enige manier om een burenrechtelijk probleem goed in het vizier te krijgen. Vervolgens brengen we de juridische situatie voor u in kaart. We nemen uw archief door en spitten in het kadaster naar oude akten en sporen met u zo nodig de vorige eigenaren op. We bekijken of er mogelijk een erfdienstbaarheid is ontstaan en of het oud burgerlijk wetboek er wellicht nog bij moet worden gepakt.

  • LS Liber Advocaten heeft de deskundigheid en ervaring in huis om uw probleem op te lossen. We hebben uitgebreide proceservaring in het burenrecht en daarin een zekere routine opgebouwd.

  • Veel burengeschillen kunnen bij de rechtbank aan de kantonrechter worden voorgelegd. Dat scheelt kosten. We hebben de zaak dan al uitgebreid gedocumenteerd. Net als bij de rijdende rechter is het hierbij gebruikelijk dat ook de rechter komt kijken.  We bereiden u daar vanzelfsprekend goed op voor.

  • In de meeste gevallen hoeft u zich om de kosten geen zorgen te maken. U krijgt snel een inschatting over de vraag of een wederpartij aansprakelijk is. Indien mogelijk vragen we voor u gefinancierde rechtsbijstand aan.

045-5737575, Oliemolenstraat 5, 6411 GJ Heerlen